Για να παραπέμψετε στο παρόν τεκμήριο παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα παρακάτω αναγνωριστικά: http://hdl.handle.net/11641/7454
Επίπεδο εγγραφής: Έργο ολοκληρωμένο
Εξειδίκευση τύπου : Επιστολογραφία
Γλώσσα: Ελληνικά
Προσδιοριστής: A.B.E. Αριθμός Βιβλίου Εισαγωγής: 626
Α.Ε.Ε. Αριθμός Ειδικού Ευρετηρίου: ΙΔ.36.06
Τοπικός προσδιοριστής Φορέα: Φ.1
Τοπικός προσδιοριστής Φορέα: Έγγραφο 1 (κουτί 6)
Τίτλος: Συλλογή Μαύρου Αλέξανδρου (Δ 28)
Δημιουργός: Άγνωστος
Χρονολογία: 1887-03-31
Περιγραφή: Μεταγραφή : Τη Μαρτίου 31 1887, ... Κύριον Αλέξανδρον Φ. Μαύρου θα λάβετε από Ζοντόρ Δαβί Ζιόν λίρας οθωμανικάς σαράντα εννέα, Αριθ: 49 από τας οποίας λίρας θα στείλετε εις Μ. Δημήτριον (δυσνόητες λέξεις) τας λίρας τριάντα τέσσερες, Α/θμος: 34: 2 (δυσνόητες λέξεις) λίρας οθ. δέκα τέσσερες, Α/θμός 14: 2 μαζί εις τας ( 10 δυσνόητες λέξεις). (Υπογραφή δυσανάγνωστη)
Ο Αλέξανδρος Φιλίππου Μαύρου, κάτοικος Θεσσαλονίκης, διατηρούσε εμπορικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη από το 1880 και ασχολιόταν με το εμπόριο δερμάτων και άλλων βυρσοδεψικών υλικών και μηχανών. Αναλυτικότερα η επιχείρησή του εμπορευόταν κάθε είδους δέρματα, ιχθυέλαια, διάφορα εκχυλίσματα, χρώματα-βαφές δερμάτων καθώς και μαλλιά και τρίχες ζώων. Το εμπορικό του δίκτυο ήταν εξαπλωμένο σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ο Αλέξανδρος Μαύρου διηύθυνε την εμπορική του επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον αδερφό του Γεώργιο ενώ συχνά αλληλογραφούσε με τους υπόλοιπους αδερφούς του για εμπορικά θέματα. Την εμπορική επιχείρηση ανέλαβε από το 1925 ο γιος του Αλέξανδρου, Κωνσταντίνος.
Θεματικές κατηγορίες: Οικονομία
Εμπορική ζωή
Εμπορική αλληλογραφία
Λέξεις-Κλειδιά: Οικονομία
Εμπορική ζωή
Εμπορική αλληλογραφία
Άδεια Χρήσης: Αναφορά Όχι Παράγωγα Έργα Μη Εμπορική Χρήση
Προσδιορισμός κυβερνητικού ή μη δημοσιεύματος: Ιδιωτικό
Εμφανίζεται στις Ομάδες Τεκμηρίων:Συλλογές Ιδιωτικών Αρχείων

Εξαγωγή σε:



Ψηφιακά Αρχεία
Επιστολή
JPEG (1.3 MB)