Για να παραπέμψετε στο παρόν τεκμήριο παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα παρακάτω αναγνωριστικά: http://hdl.handle.net/11641/215
Επίπεδο εγγραφής: Έργο ολοκληρωμένο
Εξειδίκευση τύπου : Ταχυδρομική κάρτα
Γλώσσα: Γαλλικά
Προσδιοριστής: Τοπικός προσδιοριστής Φορέα: Β-26
Τοπικός προσδιοριστής Φορέα: Αρχείο Καρτ Ποστάλ (Νο1)
Τίτλος: Πέρα και Γαλατάς.
Δημιουργός: Azikri, M.
Τόπος δημιουργίας: Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Χρονολογία: 1910
Χρώμα: Χρωματισμένο με το χέρι
Περιγραφή: Κωνσταντινούπολη και περίχωρα.
Με το τουρκικό όνομα Μπέγιογλου, φέρεται σήμερα η περιοχή του Πέραν ή Σταυροδρόμι της Κωνσταντινούπολης. Το όνομα αυτό προήλθε από τη διαμονή εκεί του βασιλόπαιδος (μπέη-ογλού) Αλεξίου, γιου του τελευταίου αυτοκράτορα της Τραπεζούντας. Κατ΄ άλλους ερευνητές η ονομασία της περιοχής προέρχεται εκ των "μπέη" και "γιολού" (οδός πριγκίπων), από τη μεγάλη οδό του Πέραν, όπου από τον 16ο αιώνα διέμεναν επίσημοι ξένοι επισκέπτες της Κωνσταντινούπολης που οι Τούρκοι τους αποκαλούσαν όλους "Μπεηλέρ" (Πρίγκιπες).
Ο Γαλατάς είναι κεντρική παράλια περιοχή με λιμενικές εγκαταστάσεις της Κωνσταντινούπολης, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά και άκρη του Κερατίου κόλπου. Αποτελεί το παράλιο τμήμα, συνέχεια της ακτής Τοπ Χανέ της ευρύτερης περιοχής που ονομάζεται Μπέηογλου, όπου βρέχεται από τα νερά του Βοσπόρου (ανατολικά) και του Κεράτιου Κόλπου (νότια). Σήμερα ο Γαλατάς είναι κεντρική τουριστική και εμπορική περιοχή της Κωνσταντινούπολης με μεγάλο αριθμό καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης. Ο Γαλατάς συνδέεται με την άλλη πλευρά του Κερατίου μέσω της περίφημης γέφυράς του.
Θεματικές κατηγορίες: Κωνσταντινούπολη (Τουρκία ) - Ιστορία
Καθημερινή ζωή
Τοπική κάλυψη: Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Χρονική κάλυψη: 1900 -1920
Λέξεις-Κλειδιά: Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)
Καθημερινή ζωή
Εμπορική ζωή
Άδεια Χρήσης: Αναφορά Όχι Παράγωγα Έργα Μη Εμπορική Χρήση
Εμφανίζεται στις Ομάδες Τεκμηρίων:Συλλογές Καρτ-Ποστάλ

Εξαγωγή σε:



Ψηφιακά Αρχεία
Καρτ Ποστάλ
JPEG (6.75 MB)